Gymnastiek

 

De Peuter & Kleuter gymlessen zijn er voor alle peuters vanaf 2,5 jaar tot aan de basisschool. En de kleutergym is er voor de kleuters die in groep 1 of 2 zitten van de basisschool.

 

Bij gymnastiek voor de jongste kinderen wordt spelenderwijs kennisgemaakt met sporten en gymnastiek. Door de veelzijdigheid van gym wordt de motoriek breed ontwikkeld. Ook voor lenigheid, balans, coördinatie en kracht is gymnastiek een goede sport om bij jonge kinderen een basis te leggen. Je leert bewegingsvaardigheden die je ook kunt gebruiken in het dagelijkse leven, zoals rennen, in een boom klimmen en fietsen.

Bewegen is voor kinderen om veel redenen essentieel. Voor hun spier- en botontwikkeling, motorische vaardigheden en het aanleren van persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden. Ook heeft bewegen op cognitief gebied invloed op hun taalontwikkeling, concentratie en zelfregulering. En wat dacht je van de ontwikkeling van de hersenen wat weer bijdraagt aan creativiteit, het probleemoplossend vermogen en het geheugen.

Mensen die bewegen voelen zich fitter en gelukkiger. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Zo leren kinderen dat bewegen leuk is en leg je de basis voor een actief leven. En bewegen moet je leren. Sommige vaardigheden gaan meer van zelf, maar bijvoorbeeld je evenwicht houden en goed kunnen draaien moet je echt aangeleerd krijgen. Gym is daar bij uitstek heel geschikt voor.

 

 

Om te kijken wat het lesrooster is klik dan hier.


 

Swanwelzijn

Ook wordt er voor 'ouderen' gymnastiek gegeven door Stichting Swan in het dorpshuis 'De Hoge Hof'. Klik hier voor meer informatie.